Blogg | Case Fonder

Högräntefond månadsbrev September 2024

Skriven av Andreas Rask | 2024.10.7

Amerikansk sänkning

Efter det amerikanska räntebeskedet i september har nu även Fed börjat sin räntesänkningscykel och inledde med hela 50 punkters sänkning. Feds räntebana indikerar ytterligare 50 punkter ned innan årsskiftet samt 100 punkter ned under 2025. Stort fokus ligger på hur den amerikanska arbetsmarknaden utvecklas, med förhoppningar om en ekonomisk mjuklandning.

ECB har också sänkt policyräntan under månaden, men är betydligt vagare i guidningen framåt. Bland annat tjänsteinflationen är kvar på något förhöjda nivåer samtidigt som alltmer data visar på svagheter i den europeiska ekonomin. Inte minst från den tyska bilindustrin som har kommunicerat flera vinstvarningar här under hösten, drivet av lägre efterfrågan samt tuff konkurrens från den kinesiska marknaden.

Case Högräntefond gick under september månad upp 0.6 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i VEF.

Fondfakta      

 2024-09-30

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.57%   Duration 0.9 år 
3 månader +2.21%   Current yield 8.8%
1 år +9.46%    Betyg
5 år +22.63%       
Sedan årsskiftet +7.16%       

 

NIVÅ 3 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.