Blogg | Case Fonder

Högräntefond månadsbrev Augusti 2024

Skriven av Andreas Rask | 2024.9.10

Tid för räntesänkningar

Efter en lång period av överraskande styrka har vi under augusti månad nu börjat se en avmattning på den amerikanska arbetsmarknaden, vilket snabbt fick såväl räntor som börser att falla. Marknaden har skiftat fokus från inflationsoro till oro för den amerikanska konjunkturen. Jerome Powell var under sitt tal i Jackson Hole tydlig med att tiden för räntesänkningar har kommit och har även uttryckt att Fed behöver fokusera mer på den amerikanska arbetsmarknaden nu samtidigt som inflationen är mindre problematisk.

Företagsobligationer har presterat mycket fint under augusti och klarat sig bra trots volatiliteten på aktiemarknaden. Höstsäsongen av primäremissioner har nu också kommit igång och marknaden står med öppna armar för de flesta bolagen. Riksbanken fortsätter med räntesänkningar och levererade vid mötet i augusti ännu en sänkning med 25 punkter samtidigt som man öppnade för ytterligare två till tre sänkningar under året.  

Case Högräntefond gick under augusti månad upp 0.9 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i Sdiptech.

Fondfakta      

 2024-08-31

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.92%   Duration 0.9 år 
3 månader +2.14%   Current yield 8.8%
1 år +9.30%    Betyg
5 år +22.89%       
Sedan årsskiftet +6.56%       

 

NIVÅ 3 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.