<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Högräntefond månadsbrev Maj 2024


Räntesänkningarna har startat

Riksbanken tog det första steget vid mötet i maj och sänkte styrräntan med 0.25 procentenheter. Trots det har kronan varit stabil under månaden och snarare stärkts en aning mot både euron och dollarn. Marknaden tolkade beskedet något hökaktigt då Riksbanken indikerar ytterligare två sänkningar i år. Samtidigt signalerade man att det inte blir en till sänkning redan i juni utan mot hösten. Kommande inflationsutfall blir avgörande för hur snabbt Riksbanken fortsätter att agera framgent. ECBs och Feds kommande junimöten kommer bidra med viktig input kring hur de tunga centralbankerna ser på utvecklingen framåt och ECB väntas sänka policyräntan redan nu 6 juni. Temperaturen i den amerikanska arbetsmarknaden, som ju har uppvisat rejäl styrka under en längre tid, börjar nu också svalna. Inför det stundande amerikanska presidentvalet i höst har juryn dessutom meddelat att Donald Trump fälls på samtliga 34 åtalspunkter gällande bokföringsbrott.

   

Case Högräntefond gick under maj månad upp med 0.6 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i Sobi.

 

Fondfakta      

 2024-05-31

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.61%   Duration 1.1 år 
3 månader +1.90%   Current yield 9.0%
1 år +8.76%    Betyg
5 år +22.67%       
Sedan årsskiftet +4.33%       

 

Riskskala 3NIVÅ 3 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

Lämna en kommentar