<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Företagsobligations-fond Safe Play månadsbrev April 2024


Europeiska räntesänkningar i sikte

De geopolitiska oroligheterna har fortsatt under månaden med nya stridigheter mellan Iran och Israel. USA har nu godkänt ett nytt jättestödpaket till ett värde av 95 miljarder dollar, där en stor andel ska gå till Ukraina medan resten fördelas mellan Israel och Taiwan. Rapportperioden för årets första kvartal har generellt visat något svagare omsättningsutveckling än förväntat men fortsatt stabila marginaler. Bolagen ser vissa konjunktureffekter och svagare guidning i närtid men generellt inget dramatiskt. Den tidiga påsken som i år inföll i mars i stället för april, ger effekt på jämförelsetalen både för första och andra kvartalet i år. 

Utvecklingen för USA:s respektive Sveriges ekonomi visar på allt större skillnader, med en fortsatt stark och uthållig amerikansk ekonomi samt en inflation som inte riktigt vill ge efter ner mot målet på två procent. Feds räntesänkningar skjuts därmed sannolikt något längre fram i tiden till någon gång i höst. I Europa och Sverige överraskar inflationen snarare på nedsidan och makrodata tyder i stället på att såväl ECB som Riksbanken borde sänka sina respektive styrräntor snart.    

Case Företagsobligationsfond Safe Play gick under april månad upp med 0.2 procent, en månad där vi har köpt obligationer i Handelsbanken.

Fondfakta       2024-04-30

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad

+0.21%

  Duration 1.7 år 
3 månader +0.89%   Current yield 7.2%
1 år +8.89%    Betyg
5 år +12.31%       
Sedan årsskiftet +3.31%       

 

Riskskala 2

NIVÅ 2 - LÅG RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar